Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerche cando volves á nosa web ou axudar ao noso equipo para comprender que seccións da web atopas máis interesantes e útiles.

Tempo de preparación
70-75′
Forno 45-50′
Racións
10
Dificultade
Difícil
Ingredientes para o fermento
- 250g de fariña de forza
- 150ml de auga
- 2g de fermento fresco de panadería
- 1 chisco de sal
INGREDIENTES PARA A MASA FINAL DE BICA MANTEIGADA
- 200g de manteiga clarificada Deleitar
- 400g de azucre
- 250g de fermento previo
- 6 ovos
- Raiadura dun limón
- 250g de fariña de trigo normal
- 50g de azucre + 1 chisco de canela para polvoriñar
PASO A PASO
Mesturar todos os ingredientes do fermento, formar unha bola e deixar repousar con papel film.
Prequentar o forno a 180º. Montar co batedor a manteiga mesturada co azucre.
Engadir en anacos pequenos o fermento e axudarse dos ganchos do batedor para que non queden grumos. Engadir os ovos de un en un e posteriormente a raiadura de limón e a fariña. Remover ata ter unha masa homoxénea.
Encher un molde forrado con papel de forno e polvoriñar azucre e canela. Enfornar 45-50’ e deixar arrefriar.