Orejas carnaval

Orellas de entroido

Icono preparación receta

Tempo de preparación
30′

Icono raciones

Racións
8-10

Icono tiempo de preparación

Dificultade
Medio

INGREDIENTES

  • 2 ovos
  • 50ml de anís ou augardente de caña
  • 500g de fariña de trigo
  • 100g de manteiga clarificada Deleitar
  • Raiadura de limón ou laranxa (a gusto)
  • 150ml de auga temperada
  • Un chisco de sal (5g)
  • Aceite de oliva virxe extra ou de xirasol (para fritir as orellas)
  • Azucre moído ou glas para polvoriñar

PASO A PASO

Botar auga temperada nun recipiente, un chisco de sal, a manteiga clarificada previamente derretida, a raiadura de limón ou laranxa, azucre, anís e ovos. Bater ata que non queden grumos e a continuación engadir a fariña de trigo, primeiro con variñas e despois amasar coa man.

Unha vez que teñamos a masa, coller porcións e estirar cun rodete.

Con respecto á fritura das orellas, necesítase unha tixola con abundante aceite e fritir as orellas polas dúas partes.

Retirar a un prato e polvoriñar o azucre moído.

Deleitar beneficiaria de Galicia Exporta Empresas 2018