Leche frita

Leite frito

Icono preparación receta

Tempo de preparación
25′
Cociña 20′

Icono raciones

Racións
6

Icono tiempo de preparación

Dificultade
Fácil

INGREDIENTES PARA LA CREMA

  • 750ml de leite enteiro Deleitar
  • 100g de azucre moído ou glas
  • 3 xemas de ovo
  • Pel raiada dun limón
  • 80g de fariña fina
  • 40g de manteiga
  • 1 rama de canela e 1 vaina de vainilla

INGREDIENTES PARA O REBOZADO

  • 500ml de aceite de oliva virxe
  • 3 ovos
  • 100g de fariña de trigo
  • 100g de azucre normal mesturado cunha culler de canela en polvo

PASO A PASO

Poñer a metade do leite a lume medio-alto cunha canela en rama e a pel do limón, cando estea a punto de ferver, retirar e deixar 20’.

Retirar a canela e o limón. Coa outra metade do leite, engadir a fariña e remover, a continuación engadir a mestura previa.

Remover e dependendo da temperatura levará entre uns 20’-40’ espesar o leite. Cando estea lista introducir nun molde mollado previamente con aceite (para un fácil moldeo). Deixar arrefriar e despois meter no frigorífico unhas 3h.

Cortar o leite en porcións e pasala por fariña e despois por ovo.

Fritir e posteriormente polvoriñar azucre e canela.

Deleitar beneficiaria de Galicia Exporta Empresas 2018