Piadina casera

Piadina caseira

Icono preparación receta

Tempo de preparación
10′

Icono raciones

Racións
6

Icono tiempo de preparación

Dificultade
Fácil

Ingredientes para a masa

Ingredientes para o recheo

*Aínda que isto pode ser ao gusto

PASO A PASO

Nun bol mestura a fariña, sal, manteiga e o bicarbonato. Amasa coas mans e engade auga en 3 veces, despois continúa amasando na mesa ata obter unha masa homoxénea e lisa. Deixa repousar a masa nun bol uns 30 minutos a temperatura ambiente.

Divide a masa en 6 porcións. Bótalle fariña á mesa de traballo e estira cada anaco de masa cun rodo de forma que queden piadinas duns 20 mm. Podes retocar as beiras cun coitelo.

Quenta unha tixola, sen engraxala, cociña a piadina 2 minutos por cada lado ata que queden douradas.

Enche cafa unhas delas ao teu gusto. Tamén podes pasalas unha segunda vez pola tixola 1 minuto para que se derreta o queixo. E a desfrutar!

Deleitar beneficiaria de Galicia Exporta Empresas 2018