Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerche cando volves á nosa web ou axudar ao noso equipo para comprender que seccións da web atopas máis interesantes e útiles.

Tempo de preparación
10′
Racións
6
Dificultade
Fácil
Ingredientes para a masa
- 500 g de fariña de trigo
- 125 g de manteiga clarificada Deleitar
- 170 g de auga tépeda
- Sal
- 1 culler de sobremesa de bicarbonato de sodio
Ingredientes para o recheo
- Queixo Tres Viajeros ao gusto (Tetilla ou Arzúa-Ulloa)
- Xamón cru
- Leituga
- Tomate
*Aínda que isto pode ser ao gusto
PASO A PASO
Nun bol mestura a fariña, sal, manteiga e o bicarbonato. Amasa coas mans e engade auga en 3 veces, despois continúa amasando na mesa ata obter unha masa homoxénea e lisa. Deixa repousar a masa nun bol uns 30 minutos a temperatura ambiente.
Divide a masa en 6 porcións. Bótalle fariña á mesa de traballo e estira cada anaco de masa cun rodo de forma que queden piadinas duns 20 mm. Podes retocar as beiras cun coitelo.
Quenta unha tixola, sen engraxala, cociña a piadina 2 minutos por cada lado ata que queden douradas.
Enche cafa unhas delas ao teu gusto. Tamén podes pasalas unha segunda vez pola tixola 1 minuto para que se derreta o queixo. E a desfrutar!