Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerche cando volves á nosa web ou axudar ao noso equipo para comprender que seccións da web atopas máis interesantes e útiles.

Tempo de preparación
2h
Racións
25-30
Dificultade
Medio
INGREDIENTES
- 1 litro de leite enteiro Deleitar
- 100 gramos de fariña
- 100 gramos de manteiga clarificada Deleitar
- Noz moscada
- 250 gramos de xamón serrano (ou recheo ao gusto)
- Sal
- Pementa
- Ovos
- Pan relado
PASO A PASO
Derretemos a manteiga Deleitar co aceite nunha tixola grande. Engadimos a fariña cribada e refogámola ata que perda o sabor en cru. Pouco a pouco imos incorporando o leite Deleitar ata que academos a textura desexada. Salpementamos e poñemos a noz moscada.
Agregamos o xamón serrano en anacos pequenos e deixamos cociñar uns 12 minutos, ata que vexamos que empeza a desprenderse das paredes da tixola.
Poñemos a masa nunha bandexa, cubrimos con papel film pegado á masa e deixamos arrefriar. Si non queredes utilizar film, pódese pincelar a masa cun pouco de manteiga Deleitar derretida.
Cando a masa estea fría (mellor deixala dun día para outro na neveira), imos facendo boliñas de masa para formar as croquetas, collendo porcións que se moldean con dúas culleres. Rebozamos primeiro en ovo e despois en pan relado.
Fritimos as croquetas en abundante aceite ata que estean douradas. Unha vez listas, poñémolas nun prato sobre papel de cociña para absorber o aceite sobrante e despois preparámolas para servir e, ¡a desfrutar!