Helado de chocolate casero

Xeado caseiro

Icono preparación receta

Tempo de preparación
1h

Icono raciones

Racións
4

Icono tiempo de preparación

Dificultade
Medio

INGREDIENTES

  • 300 ml de nata
  • 100 ml de leite inteiro Deleitar
  • 3 xemas de ovos
  • 2 tabletas de chocolate
  • 1 culler de leite condensada
  • 1 culler de esencia de vainilla

PASO A PASO

Pica o chocolate en anacos moi pequenos e resérvaos nun bol. Nun cazo engade a nata líquida, o leite enteiro, o leite condensado, remove ata que estea tépedo.

Separa os ovos e bate as xemas, engade a crema de leite, ademais das culleres de esencia de vainilla, os anacos de chocolate e o cacao en po. Bate todo para que quede ben integrado.

Remove sen parar, a lume lento, ata que se funda o chocolate, pero sen deixar ferver para evitar que se corte. Envorca a mestura nun tupper ou recipiente alto e méteo na neveira durante 3 horas. Despois, deixa no conxelador 1 hora máis.

Durante 2 horas e media, remove o xeado cada pouco tempo e déixao repousar no conxelador para ir rompendo a cristalización.

Sácao do conxelador e bate cunhas variñas para evitar que se formen cristais, durante 10 minutos e despois tres veces cada 30 minutos.

Sácao do conxelador uns minutos antes de consumilo e a desfrutar!

Deleitar beneficiaria de Galicia Exporta Empresas 2018